Sunday, February 7, 2010

Saya Ada Hak Rampas ID anda!!

Saya Ada Hak Rampas ID anda!!

Al-kisah seorang camera man hendak mengambil gambar sempena “photography competition” di halang guard uniten di main gate….

Rasa tidak puas hati ini disebabkan guard datang terus kata “anda lakukan satu kesalahan”

Tangkap gambar dalam uniten satu kesalahan?????

Lepas tuh secara paksa dia meminta ID aku dan ikutnya ke pejabat

Aku cakap aa buat apa nak bagi ID..apa salah saya??…

Guard berkata : MENGIKUT ARAHAN PUAN ZARINA > DILARANG MENANGKAP GAMBAR DALAM UNITEN TANPA SURAT KELULUSAN…WTFun

So apa gunanya photography competiton??...mana pegi hak kita sebagai student untuk menangkap gambar dalam uniten??...apesal strict sangat sampai gambar pun tak boleh tangkap….Keselamatan??.....wah tangkap gambar leh rosakkan nama uniten ke…hebat….

Lepas tuh guard tuh emo….dia cakap “awak tau tak kami saper”……aku cakap la guard

Lagi dia emo cakap “bukan, Kami Pegawai kesalamatan” bukan nak peril tapi apa point dia nak cakap....ok selesai

Lepas tuh dia cakap, kami ada hak untuk rampas ID kamu…sekali lagi aku tanya…ada ke aku buat salah??…kalo aku orang luar pun nak amik jugak ke ic orang tuh….

Then dia tak puas hati lagi tak dapat ID….dia kata “ kalo tak nak bagi ID, jangan tangkap gambar”….ok, fine aku pun balik aaa….lepas tuh guard tuh ikut aku nak cek no plate keta n keta apa aku bawak…aku pun pelik la ape la masalah dia ni….

Then last kali paling best..guard berkata….”awak ingat kami tak kenal awak, kami nampak awak setiap hari, kami boleh cam awak(ayat last tuh xsure, lebih kurang ayat dia)….so ape motif dia??...nak ugut??....

Nak fakta aku leh bagi fakta….kat student tak dapat pun surat mengatakan tak leh tangkap gambar dalam uniten..fakta lagi…kalo nak samakan macam rokok haram buat dalam uniten…yet ramai jerk rokok dalam uniten…..

Last kali aku bagi ID aku dalam keadaan dia merajuk…yang lawaknya dia tulis atas kertas je ID tuh…tak perlu masuk office

Kesimpulan, Cmna orang nak respect guard kalo cakap dengan student macam tuh….sikap tuh penting melambangkan pegawai tersebut. Kalo guard mintak no ID jer boleh je cek kat database….tak perlu la sampai masuk2 office…macam aku buat kesalahan berat lak….last kali kalo photography tak leh buat dalam uniten, at least bagitau student dlu….information tak sampai kat student langsung

Sunday, January 17, 2010

Polis bantuan maut dirempuh mahasiswa panik


Di tempat kejadian
(amik dari>>) http://siputturbos.blogspot.com


KUALA LUMPUR 16 Jan. - Akibat panik dan ketakutan dicekup berkhalwat dalam kawasan kampus, seorang mahasiswa yang sedang berdua-duaan dengan pasangannya dalam kereta bertindak memecut kenderaannya untuk melepaskan diri.

Tindakannya dalam keadaan tergesa-gesa itu bagaimanapun mengundang padah apabila pelajar Universiti Tenaga Nasional (Uniten) di Bangi dekat sini itu gagal mengawal kenderaannya lalu terbabas dan merempuh pagar keselamatan di pintu utama universiti tersebut.

Rempuhan kuat itu mengakibatkan pagar besi di situ tumbang lalu mengenai kepala seorang polis bantuan yang kebetulan berada di situ sehingga mengakibatkan mangsa cedera parah di kepala dalam kejadian kira-kira pukul 2.30 pagi kelmarin.

Malangnya, setelah dua hari bertarung nyawa, mangsa, Mohd. Sufian Khamis, 25, gagal diselamatkan dan meninggal dunia di Hospital Kuala Lumpur (HKL) pada pukul 4.30 petang ini.

Ketua Jabatan Ketenteraman Awam/Trafik Selangor, Supritendan Che Hussin Omar berkata, polis menerima dua laporan berkaitan insiden kemalangan itu pada Khamis lalu iaitu daripada mahasiswa terbabit dan penyelia polis bantuan universiti tersebut.

Katanya, kemalangan membabitkan mahasiswa tahun dua dari Fakulti Teknologi Maklumat itu dilaporkan berlaku pada pukul 2.30 pagi.

"Mengikut laporan, mahasiswa berusia 20 tahun yang memandu kereta Perodua Viva bersama seorang mahasiswi itu dikatakan gagal mengawal kenderaannya semasa mahu keluar dari kawasan kampus.

"Keretanya terbabas lalu melanggar pagar besi di situ lalu mengenai seorang polis bantuan," katanya ketika dihubungi di sini hari ini.

Beliau berkata, mangsa kemudian dikejarkan ke Hospital Serdang untuk mendapatkan rawatan tetapi dipindahkan ke HKL selepas itu.

Selepas dua hari bertarung nyawa, katanya, mangsa disahkan meninggal dunia hari ini.

Che Hussin berkata, polis sudah mengambil keterangan daripada mahasiswa terbabit dan kes itu disiasat mengikut Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987 iaitu kecuaian menyebabkan kematian.

Dalam kejadian berasingan, katanya, seorang wanita Indonesia yang bekerja menjual pisang goreng di tepi jalan maut dirempuh sebuah kereta di Jalan TK4, Taman Kinrara, Puchong, dekat sini semalam.

"Mangsa yang tidak memiliki dokumen pengenalan diri dan dikenali sebagai Siti sedang menjual pisang goreng di tepi jalan apabila dirempuh oleh sebuah kereta Proton Wira dipercayai dipandu laju dan hilang kawalan.

"Akibatnya, mangsa tercampak kira-kira dua meter dari gerainya dan terhumban masuk ke dalam longkang sedalam lima meter berhampiran tempat kejadian," katanya.

Beliau berkata, mangsa mati dalam perjalanan ke Hospital Serdang akibat cedera parah di kepala manakala pemandu kereta gagal dikesan sehingga kini.

Sehubungan itu, beliau merayu pemandu terlibat dalam kemalangan tersebut supaya tampil membuat laporan untuk membantu siasatan.

Katanya, orang ramai yang mempunyai maklumat mengenai kemalangan itu boleh menghubungi Pegawai Penyiasat Trafik Ibu Pejabat Polis Daerah Subang Jaya, Inspektor Rasha Azrul Shaffi di talian 03-894 2222.


http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2010&dt=0117&pub=utusan_malaysia&sec=Kota&pg=wk_05.htm&arc=hive

Thursday, January 14, 2010

1st Wedding shoot ...lama gle tak update blog nih.....

1st Weeding shoot...thx to faris n his brother for inviting me......


























Thursday, September 10, 2009

Friday, August 14, 2009

Jalan-Jalan UITM



Budak Duk Dalam Tak leh bawak keta??..mujur aku duk uniten...hoho






Tuesday, August 11, 2009

(Iklan) YAMAHA LAGENDA -06 untuk dijual **wink

Tolong Member Yang bernama EPUL




Jenis : YAMAHA LAGENDA

no. Plate: NBT 4594

tahun : 2006

  • kondisi cun...stakat bawak pergi balik kuliah aje..(takde lenjan2+rempit2)
  • sesuai tak kire laki + pompuan (moto nie takde modified ke ape..standard aje)
  • sebab aku nak jual ~~> mau angkat motor baru LC @ 125..hehe :p
  • harga rm3500 (leh nego lagi..jgn risau)

**kepada sesiapa yang berminat..leh tinggalkan komen @ email je kat aku ~ epol294@gmail.com

Thursday, August 6, 2009